Facebook звинуватили в незаконному зборі даних про дітей в Messenger Kids

Facebook звинуватили в незаконному зборі даних про дітей в Messenger Kids
Додаток Messenger Kids призначений для дітей віком від 6 до 12 років

Організації підкреслюють, що додаток Messenger Kids порушує Закон про конфіденційність дітей в інтернеті

Коаліція груп по захисту прав дітей і споживачів США звинуватила Facebook в незаконному зборі даних про дітей через додаток Messenger Kids.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Скаргу подали Кампанія за вільне від реклами дитинство (ССFC), Федеральна торгова комісія США (FTC) та інші організації.

У зверненні стверджується, що інформація про практику конфіденційності є дуже невизначеною - це дозволяє Facebook ділитися даними про дітей з третіми сторонами.

Організації підкреслюють, що Messenger Kids порушує Закон про конфіденційність дітей в інтернеті (COPPA), тому що не гарантує, що дорослий, який дає дитині дозвіл на використання програми, насправді є його опікуном.

«У компанії розповідають батькам, що Messenger Kids призначений для безпечного використання дітьми, але вони навіть не відповідають найбільш базовим вимогам закону про конфіденційність. Кращий вибір для батьків очевидний: тримайте дітей подалі від Facebook», - підкреслив виконавчий директор CCFC Джош Голін.

Зауважимо, що додаток, призначений для дітей віком від 6 до 12 років, які занадто юні, щоб створювати аккаунт в соцмережі Facebook представив в грудні минулого року.

Messenger Kids дозволяє дітям спілкуватися з іншими користувачами програми і вимагає, щоб батьки налаштували для них обліковий запис.

Як відомо, Facebook заперечує, що хакери отримали доступ до сторонніх додатків через витік даних.

Про хакерську атаку, що зачепила акаунти близько 50 млн користувачів, Facebook повідомив 25 вересня. Тепер європейські регулятори можуть накласти на компанію штраф до $1,6 млрд за недотримання необхідних стандартів безпеки.          

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: