Материнська компанія Google підключить індійську провінцію до інтернету через лазери

Материнська компанія Google підключить індійську провінцію до інтернету через лазери

Очікувана швидкість передачі даних в новій оптичній системі досягає 20 Гбіт / с

Компанія Alphabet (яка володіє компанією Google) розробила нову схему доступу до мережі через лазерні промені. Про це повідомляє Reuters.

Як пише видання ArsTechnica, уряд індійського штату Андхра-Прадеш вже підписав договір на підключення мільйонів його мешканців до послуги «оптичної комунікації у вільному просторі», що має відбутися в 2018 році.

Працює технологія так: два промені направляються один до одного і взаємодіють за допомогою миготіння. При цьому не використовуються ніякі кабелі, обмін відбувається через повітря.

Для реалізації проекту в Індії компанія встановить 2000 передавачів на відстані 20 км один від одного. Вони будуть розміщуватися на дахах і стовпах. Очікується, що швидкість передачі даних становитиме 20 Гбіт / с. Користувачі будуть підключатися до цієї мережі шляхом Wi-Fi.

Технологія комунікації за допомогою лазерів у вільному просторів не нова. Проте на шляху до її широкого провадження стає падіння якості сигналу під час опадів. Інженери Alphabet заявляють, що «працюють над новим підходом» до вирішення цієї проблеми, проте подробиць не розкривають.

Alphabet Inc. — міжнародний конгломерат компаній, створений 2 жовтня 2015 року американськими програмістами і підприємцями Ларрі Пейджем та Сергієм Бріном, до якого увійша компанія Google та інші компанії, якими вони володіли безпосередньо або через Google.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: