Nokia презентувала «розумну куртку»

Nokia презентувала «розумну куртку»

Експерти зазначають, що такий одяг може врятувати чимало життів

Nokia презентувала «розумну куртку» Сhase LifeTech FR. У процесі створення новітнього одягу компанія співпрацювала з корейським брендом Kolon і чеським розробником програмного забезпечення GINA.

Як зазначає портал Engadget, «розумною» куртку роблять датчики, що збирають різноманітні дані від власника: частоту серцевих скорочень, температуру, місце розташування, а також ведуть моніторинг руху.

Датчики, які розташовуються в спеціальних модулях на рукавах, можна змінювати відповідно до потреб. Наприклад, для поліцейського важлива геолокація, а для пожежного – датчик температури.

Усі дані, отримані курткою, відправляються в базу. Спеціальний додаток акумулює і аналізує цю інформаціюв режимі реального часу.

Експерти зазначають, що такий одяг може врятувати чимало життів: наприклад, допоможе знайти рятувальника, який потрапив в халепу, і не в змозі викликати підмогу, відстежити самопочуття і стан потерпілого.

Поки куртка представлена у вигляді концепту, але розробники заявили, що готові представити її споживчу версію протягом найближчого року-півтора.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: