Telegram оскаржує рішення про блокування в Росії

Telegram оскаржує рішення про блокування в Росії

Юристи Telegram стверджують, що суд жодним чином не обгрунтував свій висновок про можливі збитки

Юристи месенджера Telegram попросили Мосміськсуд скасувати негайне виконання рішення Таганського суду про блокування месенджера.

Про це повідомляє Мeduza з посиланням на Павла Чикова - голову міжнародної групи «Агора», юристи якої представляють інтереси Telegram.

«У скарзі, яку опублікував Чиков, йдеться, що Таганський суд дозволив негайне блокування месенджера, вважаючи, що в іншому випадку може бути завдано збитків «публічним і приватним інтересам», - йдеться в повідомленні.

Водночас, стверджують юристи Telegram, Таганський суд жодним чином не обгрунтував свій висновок про можливі збитки.

«Фактично рішення суду містить лише припущення», - йдеться в скарзі.

Як зазначає ЗМІ, Таганський суд Москви санкціонував блокування Telegram 13 квітня. Суддя дозволила почати його негайно, не чекаючи набрання чинності рішення за позовом.

Рішення про блокування було ухвалено в зв'язку з відмовою Telegram передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. Мессенджер стверджував, що у нього немає технічної можливості це зробити.

«Роскомнагляд» почав блокувати Telegram 16 квітня. У відповідь месенджер став використовувати вбудовані методи обходу блокувань, завдяки чому у багатьох користувачів програма працює без використання анонімайзерів.

Для обходу обмежень Telegram скористався IP-адресами хостинг-провайдерів Amazon і Google. 16-17 квітня «Роскомнагляд» заблокував близько 17 мільйонів адрес цих хмарних сервісів, після чого користувачі ряду російських сайтів і сервісів, які також використовують ці сервіси, зіткнулися зі збоями в роботі.

Як відомо, 13 квітня Telegram у Росії внесли до реєстру заборонених сайтів.

Telegram має намір використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не вимагають додаткових дій від користувачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: