У США «надрукували» дешеве житло

У США «надрукували» дешеве житло

Для тривимірного друку такого будинку загальною площею 650 кв. футів (близько 60 кв. м) бетону знадобилося приблизно на 10 тисяч доларів

На задвірках будинків для багатих у Техасі притулилася споруда, створена за допомогою 3D-принтера, який може дати надію на власне житло і куди менш забезпеченим людям.

Про це повідомляє ВВС.

Будинок, представлений на Південно-західному фестивалі технологій в Остіні, штат Техас. Це експериментальна будівля, збудована спеціально для демонстрації інноваційної концепції доступного житла, з'явилася в результаті співробітництва будівельної фірми Icon і благодійної організації New Story, яка займається вирішенням житлової проблеми в країнах, що розвиваються.

Для тривимірного друку такого будинку загальною площею 650 кв. футів (близько 60 кв. м) бетону знадобилося приблизно на 10 тисяч доларів. На сам процес будівництва пішло рівно дві доби.

У майбутньому компанії мають намір ще більше знизити вартість будівлі за рахунок серійного виробництва - тоді бетон, наприклад, можна буде закуповувати великими партіями за оптовими цінами, а також за рахунок доопрацювання 3D-принтера.

Час побудови теж планується зменшити в ідеалі його хочуть довести до 12 або хоча б 24 годин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: