Українці стали менше цікавитися вживаними айфонами: рейтинг смартфонів - 2018

Українці стали менше цікавитися вживаними айфонами: рейтинг смартфонів - 2018
У 2018-му найактивніше купували смартфони Apple - кияни. З усіх запитів - кожен третій був від жителя столиці. На другому місці серед шанувальників бренду - харків'яни. Потім ідуть жителі Дніпра, Львова та Одеси

«У першому півріччі серед усіх телефонів «яблука» шукали 68% користувачів платформи. Зараз кількість запитів впала до 40%», - OLX

Протягом 2018 року українці стали менше купувати айфони, що були у використанні, зате попит на китайські мобільні пристрої навпаки зріс. Про це розповіли аналітики OLX.

«У першому півріччі серед усіх телефонів «яблука» шукали 68% користувачів платформи. Зараз кількість запитів впала до 40%», - повідомляє аналітична служба.

У 2018-му найактивніше купували смартфони Apple - кияни. З усіх запитів - кожен третій був від жителя столиці. На другому місці серед шанувальників бренду - харків'яни. Потім ідуть жителі Дніпра, Львова та Одеси.

Після старту продажів нових пристроїв у жовтні – листопаді на OLX можна було купити iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 та iPhone 5s.

Ще однією особливістю ринку вживаних айфонів стало зниження цін з листопада цього року. Зараз середня вартість шістки впала на 2% і склала 4 400 грн. Модель 6s продають на 200-300 грн. дешевше в порівнянні з жовтнем - 6 000 грн. Б/в сімки теж продовжують дешевшати. Восени продавці просили 10 000 грн, у листопаді - на 500 грн менше. Зараз сьомий айфон пропонують у середньому за 9 400 грн. iPhone 5s з жовтня незмінно коштує 2 500 грн.

Друге місце після айфонів, за запитами користувачів, зайняв  Samsung. Його позиція на б/в ринку стабільна. Протягом всього року телефони цього бренду шукали 15% українців. Шанувальники мобільної лінійки стали більш активними в листопаді-грудні, але всього на 0,1%.

Трійку найбажаніших б/в телефонів в Україні закриває китайський бренд Xiaomi. Його популярність за друге півріччя різко зросла. Якщо у першому півріччі 2018 року частка запитів користувачів склала 1,6%, зараз це 13,7%.

Топ 10 брендів б/в смартфонів 2018

  1. Apple - 40,4%
  2. Samsung - 15%
  3. Xiaomi - 13,7%
  4. Nokia - 5,8%
  5. Meizu - 5,3%
  6. LG - 3,7%
  7. Sony - 2,9%
  8. Huawei - 2,7%
  9. Lenovo - 2,3%
  10. HTC - 1,8%

Інші - 6,4%

Минуло півроку, а ситуація майже не змінилася - Nokia стабільно у п'ятірці. Ось тільки за цей час мобільні пристрої фінського виробника стали шукати вдвічі частіше. Так вони обійшли Меizu та зайняли четверту позицію. А до грудня попит навіть трохи виріс. Частка Меizu склала 5,3%. За друге півріччя 2018 смартфонами бренду також почали цікавитися більш активно.

У десятці популярних брендів вже не вперше LG. А ось смартфони Sony опинилися у цьому рейтингу тільки в другому півріччі, втім як і мобільна лінійка Lenovo. Смартфонами цього бренду не так часто цікавилися з січня по червень, але результати пошукових запитів за рік вивели бренд на передостаннє місце. Замкнув рейтинг б/в телефонів на OLX китайський бренд HTC. Отже серед найбільш популярних апаратів опинилися 4 великих виробника з Китаю - HTC, Huawei, Xiaomi і Meizu.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: