В США показали технології для протидії китайським протикорабельним ракетам

В США показали технології для протидії китайським протикорабельним ракетам
Боєприпаси MAD-FIRES повинні бути придатні для стрільби з гармат калібру від 20 до 40 міліметрів

Новий перехоплювач отримав назву MAD-FIRES

Американський виробник озброєння компанія Raytheon показала на відео нові технології, які дозволять ефективніше боротися із китайськими протикорабельними ракетами. Про це пише ресурс Defense Blog.

Новий перехоплювач був розроблений спільно із урядовим відомством DARPA, яка займається створенням перспективних зразків озброєння. Перспективний перехоплювач отримала назву MAD-FIRES – дана система буде запускатися із носової гармати корабля.

На ролику видно, як нова система знищує ракети запущені із китайського стратегічного бомбардувальника Н-6К, підводного човна і есмінця класу Type 052D. На сьогодні компанія Raytheon та відомства DARPA вже випробували новий двигун для перспективного перехоплювача.

Розробники обіцяють, що система MAD-FIRES буде спроможна перехопити декілька хвиль протикорабельних крилатих ракет і безпілотників в випадку потреби.

Зазначимо, що, згідно з вимогою Пентагону, нові боєприпаси MAD-FIRES повинні бути придатні для стрільби з гармат калібру від 20 до 40 міліметрів. Це може здешевити комплекс та сприятиме більшій уніфікації.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: