Вчені виявили, що облизування дитячих сосок приносить користь

Вчені виявили, що облизування дитячих сосок приносить користь

Поки незрозуміло, чи зберігаються низькі рівні IgE в крові з дорослішанням дитини

Саме у дітей тих батьків, які облизують соску, медики виявили в крові знижені рівні імуноглобулінів Е

Маленькі діти, яким матері очищають соску-пустушку облизуванням, менш схильні до алергії. Про це повідомили медики в доповіді на щорічній зустрічі Американської колегії алергології, астми і імунології в Сіетлі, передає Gizmodo.

Частка людей з різними алергічними реакціями, за даними різних досліджень, може досягати близько 40 відсотків в різних регіонах планети, при цьому близько 10 відсотків припадає на харчові алергії, які нерідко виявляються вже в ранньому дитинстві. Медики постійно шукають нові способи боротьби з алергією, і іноді знаходять досить несподівані. Наприклад, два роки тому з'ясувалося, що діти, які гризуть нігті і смокчуть пальці, менше схильні до алергії в подальшому житті.

Медики з Henry Ford Health System виявили інший незвичайний спосіб профілактики алергії - облизування дитячих сосок. Автори провели дослідження, в рамках якого протягом 18 місяців опитували молодих матерів, щоб дізнатися, як вони очищають дитячі соски. Медики опитали 128 матерів, з яких 58 відсотків користуються пустушками. При цьому не у всіх матерів виявився підхід до очищення брудної соски: 41 відсоток стерилізує соску кип'ятінням, 72 відсотки миють пустушку під краном, а 12 відсотків облизує соску, перш ніж віддати її дитині.

Саме у дітей тих батьків, які облизують соску, медики виявили в крові знижені рівні імуноглобулінів Е (IgE), підвищені рівні яких вказують на алергії і алергічну астму (в прес-релізі не повідомляється точних показників IgE). Спостережуваний ефект вчені зафіксували з 10-місячного віку немовлят до закінчення періоду дослідження, тобто до 18-місячного віку.

Поки незрозумілий механізм, який призводить до зниження рівнів IgE в крові - один з авторів вважає, що вся справа в обміні оральної мікрофлори. Варто відзначити, що невелика вибірка і малий час спостереження не дозволяє однозначно сказати про ефективність такого методу для профілактики алергії, проте вчені і самі вказують на необхідність подальших досліджень цього питання - наприклад, поки незрозуміло, чи зберігаються низькі рівні IgE в крові з дорослішанням дитини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: