Москва втрачає свої позиції на Балканах, - дипломат

 Москва втрачає свої позиції на Балканах, - дипломат
«Одним з яскравих прикладів є офіційна заява Москви про те, що розширення ЄС не принесе нічого позитивного для Західних Балкан, включаючи Сербію. У відповідь, сербський президент зазначив, що хоча Росія і залишається другом Сербії, стратегічна мета

На думку болгарського дипломата, зростаючий російський інтерес на Балканах призводить до парадоксальної ситуації

Болгарський дипломат і колишній заступник міністра закордонних справ Болгарії Любомир Кючуков вважає, що Москва втрачає свої позиції на Балканах. Про це він заявив в інтерв'ю «Главкому»  

На думку дипломата, зростаючий російський інтерес на Балканах призводить до парадоксальної ситуації. «Чим активнішою стає Москва, тим більше позицій вона втрачає в регіоні. Це добре видно на прикладі її напружених відносин з Чорногорією, проблем з Македонією та навіть з Грецією та Сербією», - зазначає Кючуков.

Зокрема, дипломат стверджує, що про негативні зміни у стосунках Росії з балканськими країнами свідчить офіційна заява Москви про шкоду від розширення ЄС і відповідь на неї сербського президента.

«Одним з яскравих прикладів є офіційна заява Москви про те, що розширення ЄС не принесе нічого позитивного для Західних Балкан, включаючи Сербію. У відповідь, сербський президент зазначив, що хоча Росія і залишається другом Сербії, стратегічна мета країни - стати членом ЄС», - наголосив Кючуков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: