Австралієць приїхав до Швейцарії, щоб вчинити там сьогодні самогубство

Австралієць приїхав до Швейцарії, щоб вчинити там сьогодні самогубство
Девід Гудолл

Девід Гудолл збирається здійснити евтаназію, не маючи наразі смертельної хвороби

104-річний австралієць Девід Гудолл приїхав до Швейцарії, щоб 10 травня покінчити життя самогубством. Про це повідомляє Euronews.

Гудолл не має наразі смертельної хвороби, а на його пуловері написано: «Старіння – це ганебно». Він зазначає, що «більше не хоче продовжувати життя і з радістю має можливість його закінчити». Гудолл додає, що останніми роками у нього погіршилися функції організму, зокрема, він став погано бачити.

Для того, щоб здійснити евтаназію, чоловік спеціально приїхав з Австралії до Швейцарії, оскільки в його країні така процедура заборонена.

Евтаназія стала легальною у Швейцарії у 1940-х, Нідерланди легалізували її у 2002-му. Однак у багатьох країнах ця процедура залишається незаконною. Гудолл сподівається, що розголошення новини про його справу підштовхне країни, такі як Австралія, до змін своїх законів про евтаназію.

Як відомо, Девід Гудолл народився в Лондоні в 1914 році. Він переїхав до Австралії в 1948 році, де був лектором в Мельбурнському університеті. Він також працював у Великобританії та займав посади в американських університетах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: