Американські військові назвали головні цілі ударів у Сирії

Американські військові назвали головні цілі ударів у Сирії
Удари по Сирії
Фото: @IsraelBreaking

Цілями стали об’єкти, які вважається залученими до розробки і виробництва хімічної зброї

Головними цілями в Сирії, по яким було завдано ракетного удару, пов’язані із можливістю офіційної місцевої влади виробляти хімічну зброю. Про це повідомили у Пентагоні, інформує Reuters.

Ракети запускались, які з моря, так і з суходолу. Враження цілей поки не підтверджено, зазначили у Пентагоні, додаючи, що нових атак не планується. Там також зазначили, що удари планувались таким чином, щоб уникнути загибелі цивільних або багатьох іноземних військовиків, які задіяні у складній цивільній війні у Сирії, зокрема з боку Росії.

Одною з цілей ударів був науково-дослідний центр, розташований в передмісті Дамаска, який за твердженнями американських військових відповідальний за «розробку, виробництво і випробування хімічної і біологічної зброї». Друга ціль - сховище хімічної зброї на захід від міста Хомс. Як заявив голова об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, саме тут зберігався газ зарин та обладнання для виробництва так званих прекурсорів.

Третьою ціллю ударів став склад обладнання для хімічної зброї, що містив командний пункт. Ціль розташовувалась також поблизу Хомса.

Пентагон заявив, що спеціально не повідомляв російських військових про заплановані удари, але попередив про використання повітряного простору для їх нанесення.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

У Дамаску сталася серія вибухів одразу після заяви президента США Дональда Трампа про початок ударів по Сирії. 

Трамп безпосередньо звернувся до Росії та Ірану у своїй телевізійній заяві у зв'язку з початком ударів по Сирії.

Французький лідер Еммануель Макрон також віддав наказ про проведення військової операції в Сирії спільно з США.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що британські збройні сили беруть участь у спільних з США і Францією ударах по Сирії.

Російські військові порахували кількість ракет, випущених по Сирії.

Російська Федерація відреагувала на ракетні удари США по Сирії.

Читайте також 

«Це схоже на Судний день, коли навколо – смерть». The New York Times опублікувала свідчення про хімічну атаку у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: