Австралія каратиме штрафами й ув’язненнями за сцени насильства у соцмережах

Австралія каратиме штрафами й ув’язненнями за сцени насильства у соцмережах
Новий закон ухвалили менше, ніж за місяць після масових розстрілів у мечетях в новозеландському місті Крайстчерч

Закон передбачає покарання у формі штрафу до 10% річного доходу та ув’язнення терміном до трьох років для керівників компаній

Австралія ухвалила закон, що передбачає кримінальну відповідальність за сцени насильства у соцмережах. До неї можуть притягнути компанії, що поширюватимуть насильницький контент або «оперативно» не видалятимуть його.

Про це повідомляє Reuters.

Ухвалений 4 квітня закон передбачає покарання у формі штрафу до 10% річного доходу та ув’язнення терміном до трьох років для керівників компаній. Про появу у соцмережах подібних матеріалів, компанії зобов’язані також негайно повідомляти поліції.

Таким чином хочуть зобов’язати компанії, як Facebook та YouTube, відповідати за контент, який вони поширюють. Новий закон ухвалили менше, ніж за місяць після масових розстрілів у мечетях в новозеландському місті Крайстчерч. Тоді нападник виклав трансляцію свого злочину у соцмережі.

«Ці платформи не повинні використовуватися з такою метою», — заявив Крістіан Портер, генеральний прокурор Австралії під час обговорення законопроекту у четвер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: