Бельгія розпочала роботу у Радбезі ООН

Бельгія розпочала роботу у Радбезі ООН

Бельгія стане непостійним членом Ради Безпеки ООН на дворічний термін

З 1 січня 2019 року Бельгія стала непостійним членом Ради Безпеки ООН та залишатиметься у цьому статусі протягом наступних двох років.

Про це повідомляє бельгійське видання La Libre.

«Бельгія стане непостійним членом Ради Безпеки ООН з 1 січня 2019 року на дворічний термін. Шостий раз у власній історії країна входить до структури, яка є відповідальною за встановлення миру та міжнародної безпеки», – йдеться у повідомленні.

Крім Бельгії, статус непостійного члена РБ ООН отримали також Німеччина, південна Африка, Домініканська Республіка та Індонезія. Ці країни працюватимуть разом з постійними членами Ради Безпеки, які мають право вето у цій організації. Як відомо, такими постійними членами РБ ООН є п’ять країн: США, РФ, Китай, Франція та Велика Британія.

Оскільки Рада Безпеки ООН діє за принципом ротації головування, Бельгія розпочне таке головування з лютого 2020 року.

«Ми будемо на рівні цієї довіри та забезпечимо підвищення рівня діалогу між усіма акторами. Ми хотіли б підтримати відповідальне та прозоре обговорення проблем з метою підтримання духу довіри між нами», – зазначав з цього приводу прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у вересні минулого року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: