Білий дім хоче інвестувати в Палестину $50 млрд

Білий дім хоче інвестувати в Палестину $50 млрд

Детальна презентація економічної частини плану відбудеться 25 і 26 червня на конференції в Бахрейні

Адміністрація президента США презентувала економічну частину плану врегулювання конфлікту на Близькому Сході. Проект передбачає як державні, так і приватні інвестиції в обсязі $50 млрд.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«За словами авторів, це дозволить створити не менше одного мільйона робочих місць для палестинців, а також подвоїти ВВП Палестинської національної автономії протягом десяти років. Запропонований Білим домом план «здатен відкрити нову главу в історії» палестинців, яка «визначається не негараздами і нестатками, а свободою і гідністю», наголошують його розробники», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачається вкласти $27,5 млрд у Західний берег річки Йордан і Сектор Гази, а також направити $22,8 млрд на проекти, які стосуватимуться палестинців, що живуть у Єгипті, Йорданії та Лівані.

Уточнюється, що йдеться про можливі проекти в охороні здоров’я, освіті, енергопостачанні, сфері високих технологій, туризмі та сільському господарстві.

Детальна презентація економічної частини плану відбудеться 25 і 26 червня на конференції в Бахрейні. За даними DW, керівництво Палестинської автономії має намір бойкотувати захід. Лідери палестинців виступають проти переговорів із США, відколи Трамп заявив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: