Через спецоперацію Пентагону SpaceX перенесла запуск інтернет-супутників

Через спецоперацію Пентагону SpaceX перенесла запуск інтернет-супутників
SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тисяч космічних апаратів

Старт ракети-носія Atlas V було скасовано через негоду

Запланований на неділю запуск на орбіту чергової партії з 60 супутників для глобальної мережі інтернету Starlink перенесений на 18 травня через те, що 17 травня з космодрому на мисі Канаверал стартуватиме ракета-носій з надсекретним безпілотним кораблем Космічного командування ВПС США.

Про це повідомляє сайт компанії SpaceX.

Через негоду було скасовано старт ракети-носія Atlas V з надсекретних безпілотним кораблем багаторазового використання X-37B Космічного командування ВПС США. Він повинен був також доставити на орбіту супутники Starlink.

«У зв’язку з конфліктом (інтересів) на космодромі запуск супутників Starlink планується здійснити в понеділок о 3:32 (за часом Східного узбережжя США)».

23 квітня SpaceX успішно вивела на орбіту чергові 60 інтернет-супутників Starlink, збільшив орбітальну групу апаратів до 420 одиниць. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тисяч космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тисяч) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети.

SpaceX анонсує, що вже у 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в 10 млрд доларів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: