Чеський прем’єр відмовився від добровільної відставки

Чеський прем’єр відмовився від добровільної відставки
Андрей Бабіш подякував президенту країни Мілошу Земану за обіцянку уповноважити його сформувати новий кабінет у разі можливої відставки
Фото: idnes.cz

У Чехії триває гучний політичний скандал

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що не збирається добровільно йти у відставку на час розслідування обставин перебування його сина в окупованому Росією Криму. Про це він сказав перед вильотом до Брюсселя, повідомляє чеський сайт Novinky 16 листопада.

«Я тільки хотів би сказати, що ніколи не піду у відставку», – наголосив Бабіш.

Він також подякував президенту країни Мілошу Земану за обіцянку уповноважити його сформувати новий кабінет у разі можливої відставки.

У Празі ввечері 15 листопада відбувся протест проти уряду Бабіша через поїздку його сина до анексованого Криму.

У Чехії розгорівся політичний скандал після інтерв’ю сина прем’єра Андрея Бабіша-молодшого виданню Seznam.cz, яке оприлюднили 12 листопада. За словами сина, минулого року його силою вивезли до анексованого Росією Криму, щоб не дати можливості свідчити правоохоронцям проти батька у можливих махінаціях з коштами Євросоюзу.

54% чехів вважають, що сина прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша-молодшого вивозили за кордон у Крим лише для того, аби він не свідчив у гучній корупційній справі довкола «Гнізда лелеки».

Синові прем'єр-міністра Чехії Андрею Бабішу-молодшому загрожує заборона на в'їзд в Україну та штраф за незаконний перетин кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: