Держдеп США оголосив підсумки зустрічі Трампа і Путіна

Держдеп США оголосив підсумки зустрічі Трампа і Путіна
Президент США Дональд Трамп і президент РФ Володимир Путін у Гельсінкі

За підсумками переговорів у Гельсінкі Держдепартамент розглядає три пропозиції співпраці

Держдепартамент США розглядає три пропозиції за підсумками зустрічі президента Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним у Гельсінкі. Про це повідомила офіційний представник відомства Гізер Ноєрт, йдеться на сайті департаменту.

Так, за словами Ноєрт, перша пропозиція полягає у створенні робочої групи високого рівня, в яку повинні увійти бізнесмени з обох країн.

Другим пунктом буде поява експертної ради з політологів, діючих і колишніх дипломатів та екс-військових.

Крім того, пропонується проводити зустрічі Ради національної безпеки США і Ради безпеки Росії.

Ноєрт також зазначила, що всі ці пропозиції досить «скромні», проте назвала їх хорошим початком.

За останнім повідомленням американських ЗМІ, Дональд Трамп відмовився звинувачувати російського колегу Володимира Путіна у брехні в зв'язку зі «втручанням Росії» у вибори в США.  

Раніше президент США Дональд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання у президентські вибори 2016 року.

Він заявив, що згоден з оцінкою директора американської національної розвідки Дена Коутса з приводу того, що загроза «російського втручання» у вибори в країні продовжує існувати.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Нагадаємо, у зв'язку із критикою з боку конгресменів зустрічі президента США Дональда Трампа та й президента Росії Володимира Путіна, Трамп скликає закриту нараду із членами Конгресу.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Сенатор-республіканець назвав цю прес-конференцію «одним із найганебніших виступів американського президента», а саміт у Гельсінкі «трагічною помилкою».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також статті

Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили» 

«Це була неймовірна капітуляція». Америка шокована Трампом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: