Держдеп США пообіцяв продовжити санкційний тиск на Росію

Держдеп США пообіцяв продовжити санкційний тиск на Росію

У США хочуть змусити російський уряд «заплатити ціну»

У поясненні Держдепартаменту США до оновлених санкцій, випущених мінфіном 31 жовтня, говориться, що Штати працюватимуть зі своїми союзниками з питання санкційного тиску на Росію.

«Ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами в питанні застосування санкцій, щоб змусити російський уряд заплатити ціну, але уникнути негативного ефекту на інших», - зазначає Держдеп.

Нагадаємо, 31 жовтня міністерство фінансів США заборонило фізичним і юридичним особам у своїй юрисдикції з кінця січня 2018 року вести справи з російськими компаніями в глибоководних, арктичних і сланцевих енергетичних проектах.

У Держдепартаменті наголосили, що за допомогою санкцій США закликають Росію дотримуватися «Мінську-2», вивести війська з Криму і припинити «незаконну кіберактивність».

Раніше Державний департамент США опублікував перелік російських компаній, на які можуть поширити санкції. До нього увійшли 33 організації оборонно-промислового комплексу, ФСБ, ГРУ, а також чотири «розвідувальні» організації.

Згодом «Роснєфть» заморозила видобуток нафти на ділянці в Чорному морі.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій також закликав Парламентську асамблею Євронест посилити санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: