Дипломати Росії залишили Ємен

Дипломати Росії залишили Ємен
Місто Сана після боїв

Тимчасове призупинення російської дипломатичної присутності в Ємені є наслідком погіршення ситуації в сфері безпеки в Сані

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що всі співробітники російського посольства в Ємені залишили країну.

За словами Захарової, таке рішення було прийнято у зв’язку із ситуацією в столиці країни місті Сана.

Однак при цьому мова йде про тимчасове призупинення російської дипломатичної присутності в Ємені. Посол і частина співробітників будуть виконувати власні функції, перебуваючи в Ер-Ріяді, повідомляє РИА-Новости.

Таке рішення можна вважати наслідком початку протистояння між колишніми союзниками у протидії міжнародній коаліції на чолі із Саудівською Аравією, яка почала інтервенцію в Ємен наприкінці березня 2015 року. Сили повстанців-хуситів із угруповання «Ансар Алла» і «Всезагальний національний конгрес» вбитого на минулому тижні колишнього президента Ємена Алі Абдали Салеха ведуть між собою активні бойові дії за контроль над Саною. Хусити взяли під контроль в тому числі і телецентр Сани, а також захопили в полон до 40 журналістів в ньому, в тому числі і позаштатного кореспондента російського видання Sputnik. Сьогодні було опубліковане повідомлення про смерть щонайменше чотирьох захоплених журналістів.  

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста повідомили, що у столиці Ємену Сані за чотири дні в результаті боїв загинуло 234 людини і поранення отримали 400. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: