Перед нападом на Україну РФ, ймовірно, обговорювала ядерний удар по Німеччині – Welt

Перед нападом на Україну РФ, ймовірно, обговорювала ядерний удар по Німеччині – Welt
РФ, ймовірно, обговорювалася можливість ядерного удару по Німеччині
фото ілюстративне

Німецькі спецслужби перехопили розмову росіян під час проведення планових маневрів флоту РФ в Балтійському морі

За кілька тижнів до нападу на Україну у Росії ймовірно обговорювалася можливість ядерного удару по Німеччині. Про це повідомляє видання Welt.

Зазначається, що в російській армії обговорювалися сценарії ймовірного ядерного удару по Німеччині. Такі висновки зробили західні спецслужби, яким вдалося перехопити розмову росіян під час проведення планових маневрів флоту РФ в Балтійському морі наприкінці минулого року.

Джерело видання розповіло, що у радіоповідомленні російських військових йшлося про ядерні удари по трьох цілях: Берліну, авіабазі США в Рамштайні та авіабазі Бюхель, де армія США зберігає ядерні бомби. Згідно з повідомленням, експерти з безпеки по-різному оцінили отриману інформацію.

Деякі експерти вважають, що використання ядерної зброї зазвичай обговорюють і тренують на військових навчаннях – це траплялося і під час маневрів НАТО. Подібні розмови не завжди становлять реальну небезпеку. 

А от інші фахівці впевнені, що росіяни могли знати, що їх прослуховують, тому навмисно назвали вищезазначені цілі, аби залякати противників та розпалити страх на Заході.

Нагадаємо, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр несподівано прибув до Києва у вівторок, 25 жовтня. Це його перша поїздка до України після початку повномасштабного вторгнення Росії. Німецький президент мав намір зустрітися з Зеленським у Києві 20 жовтня. Однак відклав поїздку, оскільки німецькі органи влади мали занепокоєння з приводу безпеки.

Президент Німеччини під час візиту до України відвідав Корюківку на Чернігівщині. Там він був змушений спуститися у бомбосховище, оскільки була оголошена повітряна тривога. 

Президент Володимир Зеленський увечері 25 жовтня зустрівся зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром. Згодом Штайнмаєр під час спільного із Зеленським брифінгу повідомив, що Німеччина незабаром планує надати Україні дві реактивні системи залпового вогню MARS II та чотири гаубиці Panzerhaubitze 2000. 

Читайте також: Ядерний удар Путіна. Правда чи брехня?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: