Джонсон закличе лідерів G7 до глобального поширення Covid-вакцин

Джонсон закличе лідерів G7 до глобального поширення Covid-вакцин
Борис Джонсон закличе лідерів G7 до глобального поширення Covid-вакцин

Джонсон проведе віртуальну зустріч лідерів G7

Прем'єр–міністр Великобританії Борис Джонсон проведе віртуальну зустріч лідерів G7 наступного тижня.

Про це пише Reuters.

Він планує закликати політиків до дій по забезпеченню рівного глобального поширення вакцин від коронавіруса і запобігання майбутніх пандемій.

Зустріч лідерів «великої сімки» стане першим великим багатостороннім заходом Джо Байдена в якості президента США.

«Вирішення поставлених перед нами проблем – від колосальної місії з доставки вакцин для кожної окремої країни до боротьби за усунення шкоди, завданої нашим екосистемам, і забезпечення стійкого відновлення від коронавіруса – лежать в обговореннях, які ми ведемо з нашими друзями і партнерами по всьому світу», – сказав Джонсон.

Очікується, що він закличе G7 працювати над глобальним підходом до пандемій, таким як розробка системи раннього попередження, яка покладе кінець «націоналістичній і такій, що викликає розбіжністі, політиці, яка затьмарила початкову відповідь на коронавірус».

«Тепер уряди країн світу несуть відповідальність за спільну роботу, щоб максимально ефективно використовувати ці вакцини», – говориться в заяві британського прем'єра.

Британія оголосила про плани провести перший за майже два роки особистий саміт G7 в червні в Корнуоллі, на південному заході Англії.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон сподівається, що на зустрічі буде сформований консенсус щодо того, що світова економіка повинна оговтатися від пандемії Covid-19 на основі принципів вільної торгівлі та сталого розвитку.

До слова, серед усіх необхідних Україні реформ посли «Групи семи (G7) щодо підтримки України» вважають найважливішими досягнення верховенства права та боротьбу з корупцією.

До слова, прем’єр–міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Росія не буде включена до країн–членів G7.

Росія була членом G7 до 2014 року, коли клуб називався Великою вісімкою або G8. Через анексію Криму її виключили з цієї групи і більше вона не брала участь у зустрічах цього формату. Зараз членами G7 є Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія та США.
«Група семи щодо підтримки України» розпочала свою діяльність 2015 року й відтоді регулярно зустрічається для обговорення нагальних питань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: