Французька акторка зачитала вірш Лесі Українки на відкритті Каннського кінофестивалю (відео)

Французька акторка зачитала вірш Лесі Українки на відкритті Каннського кінофестивалю (відео)
Катрін Денев читає вірш Лесі Українки «Надія»
фото: скриншот відео

Катрін Денев вкотре підтримала українців у їхній боротьбі проти російського агресора

Французька кіноакторка Катрін Денев зачитала вірш Лесі Українки «Надія» на церемонії відкриття 76-го Міжнародного Каннського кінофестивалю. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

«На 76-му Міжнародному Каннському кінофестивалі неперевершена Катрін Денев підтримала Україну. Кіноакторка зачитала вірш Лесі Українки «Надія» під час церемонії відкриття. Світ кіно підтримує нашу державу. Ми дуже вдячні за солідарність», – написав він.

Нагадаємо, що Катрін Денев після початку повномасштабної війни Росії проти нашої держави у 2022 році вже не раз проявляла підтримку України. На Венеційському кінофестивалі акторка з'явилася з синьо-жовтим прапором на сорочці та зазначила, що її розум і душа – з Україною. Крім того, 14 березня 2023 року на знак солідарності з українцями Катрін Денев в етері каналу TV5 Monde зачитала вірш «Надія» Лесі Українки у перекладі французькою.

Зазначимо, що цьогоріч Каннський кінофестиваль проходить із 16 до 27 травня. Відкрила його історична драма «Фаворитка», одну з головних ролей у якій зіграв Джонні Депп.

Читайте також: У Каннах зал аплодував стоячи. Вакарчук розповів про унікальний український фільм

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: