ФРН розкритикувала Іран за шпигунську діяльність проти Ізраїлю на своїй території

ФРН розкритикувала Іран за шпигунську діяльність проти Ізраїлю на своїй території

Розвідка ФРН відзначає активність іранських шпигунів на своїй території

Представники німецького уряду повідомили у вівторок про те, що вони викликали посла Ірану в країні для того, щоб оголосити протест за шпигунську діяльність, яка спрямована проти груп і осіб, які пов’язані із Ізраїлем. Такий випадок стався іще 22 грудня. Однак про нього влада ФРН вирішила повідомити лише сьогодні.

Шпигування проти Ізраїлю є порушенням законодавства ФРН, що прямо забороняє подібну діяльність на своїй території. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Філіпп Акерманн, який є виконуючим обов’язків керівника політичного відділу МЗС ФРН, заявив про те, що офіційний Берлін не збирається миритися із подібною практикою Ірану.

Розвідка ФРН у доповіді в липні 2017 року відзначила, що іранська розвідка особливо активна в роботі щодо всього, що пов’язано із Ізраїлем.

В березня 2017 року громадянин Пакистану Мустуфа Хайдар Сейд-Накфі був засуджений за шпигування на користь Ірану за колишнім головою Товариства дружби Німеччина-Ізраїль Рейнхольдом Роббе. Пізніше конституційний суд ФРН відхилив апеляцію по цій справі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: