Іран розпочав масове виробництво винищувача Kowsar

Іран розпочав масове виробництво винищувача Kowsar
Іран вперше презентував винищувач Kowsar у серпні

В Ірані почали серійне виробництво винищувачів Kowsar, які створені, аби надавати логістичну підтримку наземним операціям військово-повітряні сили Ірану

Іран запустив масове виробництво власних винищувачів четвертого покоління Kowsar.

На церемонії запуску виробничої лінії в провінції Ісфахан у суботу, 3 липня, був присутній міністр оборони Ірану Амір Хатамі. «Незабаром буде вироблено необхідне число таких літаків, і вони будуть поставлені на службу ВПС», - заявив Хатамі.

Іранський телеканал зазначає, що літак був створений, щоб надавати логістичну підтримку наземним операціям. Винищувач має новітні можливості маневрування і здатний нести різне озброєння, йдеться у повідомленні. 

Іран вперше презентував винищувач Kowsar у серпні в день національної оборонної промисловості країни. На його тестовому польоті Kowsar був присутній президент країни Хасан Роухані. Як підкреслює Іран, винищувач - повністю іранського виробництва.

Як відомо, офіційний Вашингтон оголосив про повне відновлення з 5 листопада всіх санкцій проти Ірану, які були скасовані після підписання іранської ядерної угоди.

У США наголошують, що санкції проти Ірану залишатимуться, допоки Тегеран не виконає вимоги, що включають припинення підтримки тероризму, військової участі в Сирії, а також повного згортання ракетної і ядерної програм.

Також мінфін США пригрозив санкціями банківській системі SWIFT, якщо вона не заблокує своєчасно іранських юридичних і фізичних осіб, позначених у списку санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: