Ісландія хоче посилити прикордонний контроль

Ісландія хоче посилити прикордонний контроль
Із 9 квітня всі пасажири, що прибувають в Ісландію, повинні показати негативний результат ПЛР-тест на коронавірус
Фото з відкртитих джерел

Зміни набудуть чинності з 22 квітня по 30 червня

Уряд Ісландії планує запропонувати посилити деякі заходи прикордонного контролю з метою полегшення внутрішніх обмежень щодо Covid-19. Про це пише Reuters.

Пасажирам, які в’їжджають в Ісландію з країн з високим рівнем зараження (1000 заражень на 100 000 жителів) потрібно буде пройти карантин, при цьому влада може також заборонити непотрібні поїздки до Ісландії з цих країн.

Зміни набудуть чинності з 22 квітня по 30 червня.

«Метою є створення умов, які дозволять зняти якомога більше внутрішніх обмежень, незважаючи на широке поширення епідемії за кордоном», – йдеться у повідомленні уряду.

За даними Worldometers, в Ісландії зафіксували 6,350 випадків, 29 осіб померли.

Нагадаємо, що з 9 квітня всі пасажири, що прибувають в Ісландію, повинні показати негативний результат ПЛР-тест на коронавірус, термін придатності якого не перевищує 72 години до моменту вильоту.

Після прибуття в Ісландію все мандрівники повинні пройти два ПЛР-тесту і бути поміщені на карантин на термін 5-6 днів.

Нагадаємо, неподалік столиці Ісландії Рейк'явіка сталося виверження вулкану Фаградальсфьядль. Останнє виверження на півострові Рейкьянес сталося близько 800 років тому, а вулкан Фаградальсфьядль не вивергався близько шести тисяч років.

Також повідомлялося, що землетрус застав зненацька ісландського прем'єр-міністра Катрін Якобсдоуттір під час її інтерв'ю для The Washington Post у прямому ефірі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: