ЄС хоче змусити Велику Британію визначити формат майбутніх відносин

ЄС хоче змусити Велику Британію визначити формат майбутніх відносин

Брюссель розраховує на поступову зміну позиції Лондона

Британське видання The Guardian повідомляє про те, що Брюссель має намір у вівторок опублікувати короткі і розмиті директиви щодо майбутньої домовленості із Лондоном щодо торговельного режиму.

Таким чином ЄС хоче змусити уряд Терези Мей максимально чітко пояснити, чого саме прагне Велика Британія щодо цього у рамках Brexit. Тоді як Брюссель також має намір залишити Лондону максимальне поле для маневру, в випадку якщо Велика Британія змінить свій підхід. До цього очікувалося, що директиви будуть фактично запереченням того, що Тереза Мей озвучила у своїй останній програмній промові щодо Brexit 2 березня 2018 року. Крім того те, що директиви будуть короткими і розмитими, є також наслідком відсутності серйозних дискусій серед 27 країн ЄС щодо майбутнього формату відносин із Великою Британією.

Брюссель розраховує на можливу зміну позиції Лондона, зважаючи на промову Джеремі Корбіна, якою той підтримав ідею фактичного збереження членства Великої Британії в митному союзі ЄС. В той же час згадана промова Терези Мей не була позитивно сприйнята в Брюсселі, адже фактично не запропонувала нічого нового і по суті є продовженням концепції вибіркового підходу Великої Британії. Проте Брюссель не хоче заганяти в глухий кут офіційний Лондон своїми чіткими директивами, зважаючи на суперечності в самому британському уряді, які поставити Терезу Мей в незручне положення.

Нагадаємо: під час референдуму 2014-ого року 55% шотландців виступили проти від’єднання від Великобританії, однак 45% учасників плебісциту підтримали незалежність. Уподобання населення дещо змінилися після минулорічного рішення британців вийти з ЄС, незважаючи на те, що більшість шотландців були проти такого кроку.

Повідомлялося, що 8 лютого нижня палата парламенту Великої Британії затвердила законопроект про вихід країни із Європейського союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: