ЄС скасовує обов'язкове носіння масок у літаках та аеропортах

ЄС скасовує обов'язкове носіння масок у літаках та аеропортах
Скасувати рекомендацію про обов'язкове носіння маски, яка діє з 2020 року, дозволяють рівень вакцинації
фото: AEX - Aviation Explorer

Водночас пасажиру, який кашляє та чхає, краще одягнути маску для обличчя

Пасажири, що подорожують літаком у Європі, з наступного тижня більше не зобов'язані носити маску під час польоту чи в аеропорту. Про це йдеться в нових рекомендаціях Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) та Агенції з авіаційної безпеки ЄС (EASA).

Агентства заявили, що скасувати рекомендацію про обов'язкове носіння маски, яка діє з 2020 року, дозволяють рівень вакцинації, природний імунітет та скасування обмежень у кількох європейських країнах.

Але в заяві вказується, що носіння маски «як і раніше є одним із найкращих заходів захисту від передачі Covid-19».

«Для пасажирів та екіпажів це великий крок уперед у нормалізації авіаперельотів. Однак пасажири повинні поводитися відповідально і поважати вибір оточуючих. А пасажиру, який кашляє та чхає, слід наполегливо подумати про те, щоб одягнути маску для обличчя, щоб заспокоїти тих, хто сидить поряд», – заявив виконавчий директор EASA Патрік Кай.

Нові рекомендації набудуть чинності з 16 травня, але агентства заявили, що правила носіння масок, як і раніше, варіюватимуться серед авіакомпаній після цієї дати.

Наприклад, пасажири, які подорожують рейсами до пункту призначення або з пункту призначення, де носіння маски, як і раніше, є обов'язковим у громадському транспорті, можуть бути зобов'язані носити маску.

На початку травня Данія першою у світі припиняє кампанію з Covid-вакцинації. У Данії більше не буде обов'язкової вакцинації проти коронавірусу і послаблюють Covid-обмеження.

Напередодні генсек НАТО захворів на Covid-19. Хвороба має неускладнений перебіг.

Тим часом чотири центри масової вакцинації знову запрацювали у Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: