Коронавірус убиває «побєдобєсіє». Росія перенесе парад на осінь?

Коронавірус убиває «побєдобєсіє». Росія перенесе парад на осінь?
В РФ розглядають різні варіанти перенесення параду Перемоги

Влада РФ розглядає кілька варіантів перенесення параду

Коронавірус може внести корективи у російські  плани з проведення параду Перемоги на Красній площі в Москві 9 травня. У Кремлі і Міністерстві оборони Росії почали розглядати альтернативні сценарії.

Про це пишуть російські ЗМІ. Зокрема, влада РФ розглянула  варіант перенесення параду на осінь і приурочить  захід до закінчення Другої світової війни – у  світі цю дату відзначають 2 вересня. При цьому 1 квітня депутати Держдуми в першому читанні прийняли законопроект, згідно з яким день закінчення Другої світової війни переноситься на 3 вересня.

Розглядають також перенесення параду на початок листопада, оскільки  7 листопада 1941 року, в розпал битви за Москву, пройшов військовий парад, на якому був присутній особисто Йосип Сталін.

«Ще один варіант - проведення параду Перемоги як і належить, 9 травня, проте без глядачів. У разі двох перших сценаріїв захід відбудеться в повномасштабному форматі», - пишуть ЗМІ.

25 березня прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі обговорюють можливість скасування параду Перемоги, проте жодних  рішень щодо цього не прийняли. Рішення проводити парад або не проводити, а також в якому форматі, зазначив він, будуть прийматия з урахуванням того, як буде розвиватися епідеміологічна ситуація.

В Міністерстві оборони Росії раніше повідомили, що підготовка до параду Перемоги проходить в плановому порядку. За інформацією відомства, особовий склад, який братиме участь в параді, пройшов поглиблене медичне обстеження. В рамках підготовки до заходу вживають заходи щодо боротьби з коронавірусом. Зокрема, встановили бактерицидні ультрафіолетові лампи, створили запас дезінфікуючих засобів, медикаментів та засобів індивідуального захисту в місцях проживання учасників параду – у військових частинах московського гарнізону та навчальних закладах Міноборони РФ.

Нагадаємо, 31 березня повідомляли, що Денис Проценко, головний лікар лікарні №40 у московській Комунарці, заразився коронавірусом. Тиждень тому він тиснув руку Путіну. Про це 31 березня повідомили в ефірі телеканалу «Росія-24».

Зазначимо, що коронавірусна паніка почалась в РФ минулого тижня. Люди почали штурмувати банки, аби забрати свої заощадження.

Втім, московський патріархат оголосив своїх батюшок лікарями і відмовився закривати церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: