Лауреат Нобелівської премії миру заразився коронавірусом

Лауреат Нобелівської премії миру заразився коронавірусом

Лауреат Нобелівської премії миру Марті Ахтісаарі 

Фото: Johannes Jansson / Wikimedia

Експрезидент заразився від своєї дружини

У колишнього президента Фінляндії (1994–2000рр) і Нобелівського лауреата миру 2008 року Марті Ахтісаарі виявили коронавірус.

Про це повідомляють на сайті президента Фінляндії.

"У експрезидента Ахтісаарі виявили коронавірус. Це було підтверджено 23 березня", – йдеться у повідомленні

Відомо, що 82-річний політик заразився від своєї дружини. При цьому обидвоє запевняють, що почувають себе добре.

Марті Ахтісаарі з 1965 року поперемінно працював в міністерстві закордонних справ Фінляндії і ООН. У 1994-2000 роках був президентом Фінляндії. Виступав міжнародним посередником в різних збройних конфліктах, які велися між ПАР і повстанцями Намібії, НАТО і Югославією, Великобританією  та ірландськимиповстанцями, Індонезією і сепаратистами провінції Ачех. У листопаді 2005 року був призначений спеціальним посланником генерального секретаря ООН в Косово. Ахтісаарі є автором плану з врегулювання конфлікту, що призвело до проголошення незалежності краю. У 2008 році отримав Нобелівську премію миру.

Нагадаємо, згідно з даними Центру системних досліджені та інжинірингу при університеті Джонса Гопкінса станом на ранок 24 березня кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом у світі становить понад 381 тисячу. Від COVID-19 померли 16 557 людей, видужали – 101 794.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: