Лісові пожежі у Каліфорнії: зниклими безвісти оголошено близько 100 осіб

Лісові пожежі у Каліфорнії: зниклими безвісти оголошено  близько 100 осіб

Пошуки загиблих та зниклих безвісти у Каліфорнії

Фото: AP

Загальна кількість загиблих від великого вогню у середу зросла до 51 особи

Близько сотні людей, у тому числі, похилого віку, опинилися в офіційних списках зниклих безвісти від масштабних пожеж, що охопили американський штат Каліфорнія протягом останніх днів.

Про це повідомляє Associated Press.

«Місцеві органи влади, які проводять пошуки серед обгорілих руїн від найбільш смертоносної стихійної пожежі в Каліфорнії, оприлюднили імена приблизно 100 осіб, які досі вважаються зниклими безвісти, у тому числі 80-ти та 90-річнних», - пише видання.

Тим часом, загальна кількість загиблих від великого вогню у середу зросла до 51 особи. Щонайменше, 48 тіл були знайдені в Північній Каліфорнії, ще троє – на півдні штату.

Така кількість загиблих і зниклих безвісти пояснюється стрімким поширенням великого вогню, чому сприяли різкі пориви вітрів та засушлива погода.

Раніше повідомлялося про 48 загиблих, ще 228 осіб значилися зниклими безвісти. Лісові пожежі в Каліфорнії вже назвали найбільш руйнівними в історії, найсильніше постраждало місто Перадайс. Через пожежі було зруйновано понад 7 тис. будинків і офісних будівель. Близько 169 тис. жителів Каліфорнії евакуювали із зони стихійного лиха.

Зазначимо, президент США Дональд Трамп звинуватив лісові господарства в Каліфорнії у недбалій роботі, через що, за його словами, стихійні пожежі забирають багато життів і завдають великих збитків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: