Майже 85% сербів висловилися проти вступу в НАТО

Майже 85% сербів висловилися проти вступу в НАТО

Противники вступу Сербії у НАТО

Ідею про членство в НАТО підтримують лише 10% опитаних сербів

Більшість жителів Серїі висловилися проти вступу країни в НАТО. Про це йдеться в доповіді Інституту у справах Європи, повідомляє DW.

Згідно з результатами опитування, 84% жителів Сербії не хочуть бачити свою країну членом Північноатлантичного альянсу. Ідею про членство в НАТО підтримують 10% опитаних.

Респонденти також прокоментували бомбардування колишньої Югославії навесні 1999 року. 66% опитаних вважають, що їх можна було уникнути.

Відповідальність за бомбардування 17% учасників опитування покладають на політику колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича.

У 1999 році Міжнародний трибунал ООН по колишній Югославії звинуватив Мілошевича у військових злочинах в Хорватії, Косово, а також Боснії і Герцеговині. Процес у справі колишнього президента Югославії був закритий після смерті обвинуваченого від інфаркту в березні 2006 року.

До слова, у січні сербські «друзі Путіна» кликали у Косово російські війська.

Нагадаємо, у НАТО відзначили успіхи України на шляху до членства в Альянсі.

Як повідомляв «Главком», президент Петро Порошенко заявив, що мета України - у наступні 10 років стати членом Північноатлантичного альянсу.

За словами глави держави, Україна прагне «якомога швидше» виконати всі критерії для членства в НАТО і ЄС.

Читайте також матеріал: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: