Медик розповіла, чому у Фінляндії дозволено виходити на прогулянки під час карантину

Медик розповіла, чому у Фінляндії дозволено виходити на прогулянки під час карантину
У скандинавських країнах не забороняють виходити на вулицю без поважної причини

У Швеції, Данії, Ісландії та Норвегії не забороняють гуляти на свіжому повітрі

Фінська лікарка Йоні Ахола, яка працює у провідній лікарні в Гельсінкі розповіла, що у скандинавських країнах відмовилися вводити жорсткий карантин, зокрема, заборону виходити на вулицю без поважної причини, оскільки перебувати на свіжому повітрі корисно для здоров’я людини.

Йоні Ахола вважає, що прогулянки – невід’ємна частина життя людини, що дозволяє розслабитися і відпочити від проблем. «Зовсім по-іншому протікають обмінні процеси, прогулянка благотворно впливає на всі органи людини, які збагачуються киснем і загартовуються», – розповіла Йоні Ахола російським ЗМІ.

Зі слів медика, свіже повітря стимулює зростання захисних клітин і дозволяє швидше подолати інфекцію. На зміцнення імунітету також впливають фітонциди, синтезовані рослинами, які володіють антибактеріальними властивостями. Йоні Ахола переконана, що фізичні вправи у будинку не замінять прогулянок на вулиці.

У Фінляндії дозволено виходити на прогулянки, займатися спортом на вулиці, перебувати в парках і скверах. Крім цього відкриті дитячі майданчики, а також тренажерні зали. Обмеження на прогулянки не були введені у Швеції, Данії, Ісландії та Норвегії. У Бельгії і Німеччині дозволені недовгі прогулянки з дотриманням запобіжних заходів.

Станом на ранок 22 квітня в світі зафіксовано 2 557 837 випадків коронавірусу, з них 695 262 особи одужали і 177 664 померли. В США заразилися корона вірусом 816 240 осіб. Жертвами інфекції стали більш 43,9 тисячі осіб. Повністю вилікувалися 74,9 тисячі пацієнтів.

Станом на 9:00 22 квітня в Україні зафіксовано 467 нових випадків коронавірусу, це на 52 випадки більше ніж учора. З 467 людей, що захворіли за останню добу, дітей – 32 (вчора 25), медиків – 107 (вчора 64). Одужали – 57, померли – 13 (вчора 10). Загалом хворих – 6592, померли – 174, одужали – 424.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: