Меркель назвала головні завдання у зовнішній політиці ФРН

Меркель назвала головні завдання у зовнішній політиці ФРН

Берлін готовий формувати порядок денний разом із Парижем

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що вона збирається активно взаємодіяти із Францією для вирішення таких нагальних питань як торговельна політика і війна в Сирії. Таку заяву голова німецького уряду зробила після того як члени СДПН підтримали коаліційну угоду із ХДС/ХСС, яка закінчила п’ятимісячний період невизначеності після виборів в вересні 2017 року, повідомляє агентство Reuters.

За словами Меркель, все частіше можна почути про необхідність ЄС грати активну роль на міжнародній арені. При цьому ФРН разом із Францією і іншими членами ЄС мають активно проявляти себе. Як наслідок, Ангела Меркель відзначила, що її зусилля найближчим часом будуть спрямовані на питання торговельних режимів, від яких залежать робочі місця, проблематику конкуренції із КНР, а також питання миру і війни.

Зазначимо, спроби сформувати уряд в Німеччині тривають уже чотири місяці - після виборів у вересні 2017 року, на яких СДПН здобула найгірший з 1949 року результат - 20,5 відсотка голосів.

7 лютого, після тривалих переговорів, німецькі консерватори на чолі з Меркель узгодили з керівництвом соціал-демократів договір про формування нової урядової коаліції. Але лідери СДПН висунули умову: ця угода може бути підписана лише в тому випадку, якщо її схвалять рядові члени партії - майже 460 тисяч людей. Голосування поштою розпочалось 20 лютого й тривало до 4 березня.

4 березня члени Соціал-демократичної партії Німеччини під час голосування поштою висловилися за створення «великої коаліції» з блоком канцлерки Анґели Меркель ХДС/ХСС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: