Меркель закликала Європу готуватися до світу без лідерства США

Меркель запевнила, що Берлін продовжить нарощувати військовий потенціал

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Європу готуватися до світу без лідерства США.

Про це вона розповіла в інтерв'ю The Guardian.

Меркель заявила, що європейські країни повинні серйозно подумати над новою реальністю, в якій Вашингтон не прагне виконувати роль світового лідера, як раніше.

«Ми виросли з певним знанням того, що Сполучені Штати хочуть бути світовою державою. Якщо США зараз хочуть перестати виконувати цю роль з власної волі, нам потрібно було б серйозно задуматися над цим», - заявила канцлер ФРН.

Коментуючи скорочення американського військового контингенту в Німеччині, Меркель зауважила, що війська США допомагають захищати не тільки центральні райони НАТО, а й інтереси Вашингтона.

Вона запевнила, що Берлін продовжить нарощувати військовий потенціал, і висловила надію на збереження оборонного співробітництва зі США.

«Подивіться на світ, на Китай чи Індію. Є вагомі підстави зберігати прихильність трансатлантичному оборонному співтовариству і нашій спільній ядерній парасольці», - резюмувала Меркель.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп наказав скоротити чисельність американських військовослужбовців в Німеччині.

За даними джерел ЗМІ, відповідне розпорядження нещодавно підписав радник президента США з національної безпеки Роберт О'Брайєн.

Також підкреслюється, що рішення не пов'язане з відмовою канцлера ФРН Ангели Меркель брати участь в саміті G7, який планувався на кінець червня у Вашингтоні.

При цьому виведення військ пройде на тлі напруженості між країнами, викликаної низькими військовими витратами Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: