Міжнародний форум ультраправих партій в Португалії викликав масові протести у столиці

Міжнародний форум ультраправих партій в Португалії викликав масові протести у столиці

Масові протести у Лісабоні / Фото Reuters / Rafael Marchante

Форум крайніх правих груп організувала португальська Nova Ordem Social, яка зібрала близько 65 осіб з усієї Європи

Сотні активістів пройшли у суботу деякими з головних вулиць Лісабона на знак протесту проти конференції крайніх правих груп, організованої португальською Nova Ordem Social, яка зібрала близько 65 осіб з усієї Європи.

Про це повідомляє Reuters.

«В нашій країні не повинно бути прийнятним санкціонування подій, що поєднують з різних країн рухи, які є ксенофобськими, расистськими і відверто фашистськими», – заявила депутат лівого блоку Ізабель Пірес.

Португалія є однією з чотирьох країн Європи, в якій відсутня крайня права політична партія у парламенті.

Уряд, очолюваний прем’єр-міністром Антоніо Коста, піддаловся гострій критиці з боку організаторів протесту за дозвіл конференції, в якій взяли участь члени кількох європейських груп, у тому числі німецька Die Rechte і французька Parti Nationaliste Francais.

«Ми не хочемо бути поза міжнародного руху, що відбувається в Європі», – заявив журналістам лідер Nova Ordem Social Маріо Мачадо в кулуарах конференції.

Зустріч відбулася у конференц-залі готелю SANA в Лісабоні, де більшість місць було порожнім, що свідчить про недостатню популярності крайніх правих у Португалії.

Лідер Nova Ordem Social Мачадо був звільнений з в’язниці в 2017 році, після того, як провів там десятиліття за такі злочини, як расова дискримінація та незаконне зберігання зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: