«Мого чоловіка вбили слова»: вдова мера Гданська звинуватила суспільний телеканал

«Мого чоловіка вбили слова»: вдова мера Гданська звинуватила суспільний телеканал
Вдова мера Гданська Павла Адамовича Магдалена

Компанія TVP раніше заявила, що подасть позов проти всіх, хто вкаже на її відповідальність за убивство

Дружина вбитого мера Гданська Павла Адамовича Магдалена вважає польську суспільну телекомпанію TVP відповідальною за вбивство свого чоловіка, оскільки він був тривалий час героєм негативних телепрограм в ефірі телеканалу.

Про це вона заявила у інтерв'ю виданню Onet.pl.

«Це відповідальність TVP. Я так думаю. Мова ненависті, спосіб подачі вплинули на вбивцю, який вибрав Павла жертвою. Мого чоловіка вбили слова», - заявила Магдалена Адамович.

Компанія TVP раніше заявила, що подасть позов проти всіх, хто вкаже на її відповідальність за убивство. «Нехай подають в суд і на мене», - відреагувала на це дружина Павла Адамовича.

Напередодні керівництво польської опозиційної партії «Громадянська платформа» закликало членів політичної сили бойкотувати програми TVP.

Польські опозиціонери довгий час звинувачують телекомпанію у тому, що вона стала рупором влади. В останні дні критики на адресу TVP з боку опозиції стало ще більше, зокрема, через висвітлення убивства мера Гданська.

До слова, поляки зібрали на благодійність майже 16 млн злотих в пам'ять про вбитого мера Адамовича.

Як відомо, 19 січня тисячі поляків прийшли на церемонію прощання із мером Адамовичем. Жителі Гданська прощалися із президентом до півночі, потім його тіло кремували.

Нагадаємо, мер Гданська Павло Адамович помер в лікарні після отриманих ножових поранень, які йому завдав на концерті 27-річний житель Гданська.

Зловмисник напередодні звільнився з в'язниці, де він провів п'ять років за пограбування банків. Відомо, що у в'язниці у нього було діагностовано важке психічне захворювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: