Московський патріархат оголосив своїх батюшок лікарями і відмовився закривати церкви

Московський патріархат оголосив своїх батюшок лікарями і відмовився закривати церкви
Якщо людина вірить, що Бога немає, то може твердити, що храми – пункти обміну грошей на свічки

«Священників ніхто не відправить на карантин, як офіцерів» – РПЦ

У РПЦ пояснили відмову закрити храми і назвали священників духовними лікарями. Глава синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Лейгода написав про це в своєму Telegram-каналі.

«Безвідповідальні джерела постять дивні версії, що російська православна церква не закриває храми і монастирі нібито тому, що не хоче відмовитися від доходів. І храми порівнюються з ресторанами, які були змушені «мужньо і відповідально» закритися», – заявив Легойда.

За його словами, якщо людина вірить, що Бога немає, то може твердити, що храми – пункти обміну грошей на свічки. Однак той, хто хоч раз був в церкві, розуміє, що це неправда.

«Священник – це духовний лікар, який, подібно до лікаря фізичного, зобов’язаний приймати людей, що приходять до нього, як би йому не хотілося самоізолюватись», – підкреслив Легойда і зазначив, що багато хто зі священників старше за 65 років. Як і лікарів, їх ніхто не звільнить від виконання обов'язку, а також ніхто не відправить на карантин, як офіцерів, вважає представник церкви.

«Священники так само, як і лікарі, підуть (і ходять) додому до людей похилого віку і в лікарні до інфікованих», – пояснив Легойда.

Як повідомлялося, користувачі соцмережі оприлюднили фотографії оголошень про богослужіння під час карантину з храму УПЦ МП на Волині та з церкви Росії. Оголошення на храмі УПЦ МП з Волині повністю ідентичне до оголошення на церкві з Росії.

Нагадаємо, Росія зайняла друге місце в світі за кількістю захворювань, які викликає хантавірус.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: