На парламенських виборах у Вірменії впевнено лідирує партія Пашиняна

На парламенських виборах у Вірменії впевнено лідирує партія Пашиняна

В.о. прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян

З уже порахованих голосів 70% підтримують альянс «Мій крок» Пашиняна

Попередні результати підрахунку голосів на позачергових парламентських виборах у Вірменії показують перевагу альянсу «Мій крок» чинного в.о. прем’єр-міністра Нікола Пашиняна.

З уже порахованих голосів 70,05% підтримують «Мій крок». За даними 20,06% виборчих дільниць (дані на 23:40 за київським часом), найближчий суперник альянсу – Партія процвітаючої Вірменії, заснована бізнесменом Гагіком Царукяном. Наразі вона має 8,57% голосів.

Остаточні результати виборів, що відбулися у Вірменії 9 грудня, будуть відомі упродовж 24 годин.

На третьому місці наразі партія «Світла Вірменія» з 6,36% підтримки.

За попередніми даними Центральної виборчої комісії, явка на виборах склала 48,6% – на 12% нижче, ніж на попередніх виборах у квітні 2017 року.

Нікол Пашинян, проголосувавши на виборчій дільниці, пообіцяв, що після виборів почнеться розбудова «вірменської демократії» та економічна революція.

«Ми вже досягли своєї головної мети: провести дійсно вільні, прозорі, демократичні вибори. На майбутнє наша основна мета: зміцнити демократію у Вірменії на інституційному рівні», - цитує Пашиняна «Радіо Свобода».

Нагадаємо, у неділю, 9 грудня, у Вірменії проходили дострокові парламентські вибори. За місця в національному парламенті борються 11 політичних сил - 2 блоки і 9 партій. Передвиборна виборча кампанія стала безпрецедентною - на її проведення кандидатам в депутати було відведено лише 12 днів.

Вірменські ЗМІ констатували, що вперше в історії країни більшість виборців проігнорували загальнодержавні вибори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: