Найбільше через Brexit постраждає Німеччина — дослідження

Найбільше через Brexit постраждає Німеччина — дослідження

Експерти прогнозують, що німецькі підприємства після Brexit втрачатимуть €9 млрд щорічно

Найбільше через вихід Великобританії з Європейського Союзу постраждає Німеччина. Її компанії щорічно втрачатимуть приблизно дев’ять мільярдів євро, якщо торгівля між європейськими та британськими компаніями продовжиться згідно з правилами Світової організації торгівлі (СОТ). Про це йдеться в дослідженні консалтингової компанії Oliver Wyman та юридичної фірми Clifford Chance, передає DW.

Зазначається, що застосування правил СОТ означатиме збереження тарифів та регуляторних бар'єрів, в тому числі процедур ліцензування та тривалих черг на кордонах. Усе це може привести до збитків для підприємств, зазначається в дослідженні.

Усі німецькі фірми повинні підготуватися до невизначеності, наголошує голова німецького відділення консалтингової компанії Oliver Wyman Фінья-Каролін Кютц. Та в особливій зоні ризику опиняться маленькі підприємства. «Понад 60% німецьких малих і мікропідприємств-експортерів займаються торгівлею лише в межах ЄС і не торгують за межами Європи», - відзначила Кютц. Особливо може постраждати німецька автомобільна промисловість.

Загалом підприємства в країнах-членах ЄС втрачатимуть щороку через Brexit 37 мільярдів євро на рік, тоді як втрати самої Великобританії складатимуть 32 мільярди євро.

Переговори між Євросоюзом та Великобританією щодо Brexit, який має відбутися наприкінці березня 2019-го року, продовжуються. Раніше голова уряду Великобританії Тереза Мей відкинула можливість угоди про зону вільної торгівлі з ЄС за зразком Канади чи членство в спільному ринку за зразком Норвегії. Також очільниця британського уряду виключила можливість членства Великобританії в митному союзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: