Німецьким партіям дали три тижні для виходу з політичної кризи

Німецьким партіям дали три тижні для виходу з політичної кризи

Цього тижня президент Німеччини, який напередодні закликав коаліціантів продовжити переговори, зустрінеться з лідерами ключових партій

Глава відомства федеральної канцлерки Німеччини Петер Альтмаєр заявив, що у політичних партій є  три тижні, аби визначити, чи зможуть вони сформувати стабільний уряд і витягнути Німеччину з політичного глухого кута.

Про це повідомляє Reuters.

«Ми повинні протягом наступних трьох тижнів досягнути ситуації, за якої існуватиме чіткість щодо того, чи може стати стабільним урядом на підставі результатів виборів», - сказав Альтмаєр у ефірі телеканалу ZDF.

За його словами, консерватори Меркель, які здобули перемогу на парламентських виборах, отримали мандат на управління, тому сторони, що беруть участь у коаліційних переговорах, повинні взяти на себе відповідальність і зібратися, щоб сформувати уряд.

Цього тижня президент Німеччини, який напередодні закликав коаліціантів продовжити переговори, зустрінеться з лідерами ключових партій, зокрема, із «Зеленими» та «Вільними демократами» у вівторок.

Нагадаємо, блок Ангели Меркель, партії «Зелені» та «Вільні демократии» не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів до Великодня.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель віддає перевагу повторним виборам перед формуванням уряду меншості.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: