Нижня палата Конгресу США не підтримала послаблення санкцій проти Дерипаски

Нижня палата Конгресу США не підтримала послаблення санкцій проти Дерипаски
Олег Дерипаска

Переважна більшість республіканців (136 проти 53) відмовилася підтримувати ініціативу міністерства фінансів США

Нижня палата Конгресу США переважною більшістю голосів ухвалила резолюцію, яка не підтримує ініціативу кабінету Трампа щодо послаблення санкцій проти трьох російських компаній, пов'язаних з Олегом Дерипаскою.

Голосування відбулося у четвер.

Резолюцію, яка має назву «Відхилення пропозиції президента щодо дій відносно застосування певних санкцій проти Російської Федерації» підтримали 362 конгресмени, 53 висловилися «проти».

При цьому, переважна більшість республіканців (136 проти 53) відмовилася підтримувати ініціативу міністерства фінансів.

Нижня палата прийняла законодавчу ініціативу після того, як напередодні подібний документ не зміг набрати достатньої кількості голосів у Сенаті.

Водночас, і в верхній палаті був задокументований «розкол» всередині Республіканської партії, оскільки 11 однопартійців Трампа також відмовилися голосувати на підтримку уряду.

Тим часом, резолюція, прийнята Палатою представників, не має обов'язкової сили, втім відображує позицію законодавців стосовно «російської» політики адміністрації США.

8 січня, семеро конгресменів-демократів, які обіймають керівні посади у комітетах Конгресу, звернулись до міністра фінансів США з листом з вимогою пояснити рішення міністерства послабити санкції проти російських алюмінієвих компаній.

Зокрема, йдеться про те, що в рамках відходу Дерипаски від володіння та управління компаніями, планом передбачається передача акції російському банку пов'язаному з Кремлем – ВТБ, який наразі перебуває під санкціями США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: