Папа Римський влаштував благодійний обід для трьох тисяч бідних у Ватикані

Папа Римський влаштував благодійний обід для трьох тисяч бідних у Ватикані

Папа Франциск запросив тисячі малозабезпечених у собор Святого Петра для участі в месі, а пізніше – розділив з ними трапезу

Папа Римський Франциск, виступаючи в неділю на службі божій з нагоди всесвітнього дня бідних, заявив, що «порочним коренем бідності є несправедливість.

Франциск запросив три тисячі малозабезпечених у собор Святого Петра для участі в месі, а пізніше – розділив з ними трапезу, пише «Голос Америки».

«Крик бідних з кожним днем стає все голоснішим, але почути його все важче: його заглушає гамір багатіїв, яких стає все менше, але які стають все багатшими», – сказав Франциск.

Він також згадав про мігрантів, коли закликав звернути увагу на «всіх тих, хто був змушений покинути свої будинки і рідну землю, промінявши їх на невизначене майбутнє».

«Попросимо про дарування благодаті почути плач всіх тих, кого підкидають хвилі життя», – сказав Папа Римський. Всесвітній день бідних відзначається за ініціативою Франциска з минулого року.

Крім обіду з бідняками після меси Франциск зібрав групу лікарів, які будуть надавати бідним безкоштовну медичну допомогу.

Як повідомляв «Главком», місія Папи Римського передала постраждалим на Донбасі 15 млн євро.

До слова, раніше біограф Папи Римського пояснив його позицію про отримання Томосу Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: