Париж у диму. «Бензинові» протести у Франції супроводжуються сутичками із поліцією

Париж у диму. «Бензинові» протести у Франції супроводжуються сутичками із поліцією
Поліція застосувала димові гранати
Фото: @vladogb

Цього вікенду поліція оточила центр Парижа

У Парижі сталися сутички між поліцією і учасниками акцій протесту проти підвищення цін на паливо.

Маніфестанти спробували прорвати поліцейський кордон. Проти них були застосовані газові гранати. Як повідомляє телеканал ВFМ, міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер прибув на Єлисейські поля, щоб підтримати поліцейських, що стоять в оточенні.

У центрі Парижа закриті сім станцій метро. За оточення можна потрапити тільки після перевірки документів. Такий захід безпеки діятиме до другої години ночі неділі.

На цей вікенд протестувальники запланували провести масштабну акцію протесту у Парижі. Посадовці заявили про плани вивести на вулиці 5 тис. поліцейських. Тиждень тому у Парижі чергували 3 тис. поліцейських. Ще 5 тис. поліцейських будуть розгорнуті в інших регіонах країни.

Як повідомлялося, влада має намір з 1 січня 2019 року підвищити податок на дизельне паливо на 6,5%, а на бензин — на 2,9%. У перший день протесту, який відбувся 17 листопада, на вулиці вийшли 280 тисяч осіб, у другу суботу, 24 листопада, - трохи більше 100 тисяч, однак дії маніфестантів стали куди радикальнішими. Вони не лише блокували дороги, але й закидали поліцію та пожежників камінням. У Парижі демонстранти спробували прорватися через оточення в напрямку до Єлісейського палацу, але їх відігнали сльозогінним газом і водяними гарматами. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: