Пентагон готовий надати Україні додаткову військову допомогу

Пентагон готовий надати Україні додаткову військову допомогу

У міністерстві оборони США заявивли, що  готові виділити новий пакет військової допомоги Україні

У США вважають, що Київ виправдав виділення 125 млн доларів

Пентагон готовий надати додаткову військову допомогу Україні, посилаючись на досягнення в ключових інституційних реформах.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновника Пентагону та помічника в Конгресі.

«Пентагон повідомив Конгресу, що уряд України досяг необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, відтак виправдав виділення додаткових 125 мільйонів доларів на нову військову допомогу, зокрема, патрульні катери, озброєні 30-міліметровими гарматами з дистанційним управлінням», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві оборони США вважають, що Київ «досяг прогресу у боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні цивільного нагляду», що необхідно для виділення пакету допомоги.

Як зазначається, цей пакет є другою половиною з 250 мільйонів доларів допомоги в Україні в галузі безпеки, яка була виділена Конгресом згідно із законом про національну оборону до 2020 року. Щоправда, представник Пентагону відмовився коментувати цю інформацію, пославшись на політику відомства не коментувати пакети озброєнь, які перебувають на розгляді Конгресу.

Новий пакет допомоги містить мобільні радіолокаційні системи, призначені для виявлення і відстеження наближення артилерійського і ракетного вогню, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв'язку, зокрема 100 «тактичних планшетів» і два патрульних катери, що вважається особливо важливим внеском з урахуванням напруженості відносин України з Росією в Чорному та Азовському морях.

Нагадаємо, 15 травня повідомляли, що Сполучені Штати Америки надали Україні допомогу у сфері оборони та безпеки для використання у зоні Операції Об’єднаних сил загальною вартістю понад 25 мільйонів доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: