Польща обіцяє опублікувати технічний звіт про Смоленську катастрофу

Польща обіцяє опублікувати технічний звіт про Смоленську катастрофу
Уламки літака

Найближчими днями у Польщі покажуть звіт про Смоленську катастрофу, у якій загинув президент країни Лех Качинський

Голова підкомісії з питання повторного розслідування авіакатастрофи під Смоленськом в Міністерстві оборони Антоні Мацєревич заявив, що найближчими днями польська влада презентує технічний звіт про Смоленську катастрофу. Про це повідомляє видання «Польське радіо».

Він відзначив, що у звіті буду презентовано факти, щодо яких у підкомісії немає сумнівів.

«Кінцевий звіт необхідно буде почекати», - розповів Мацєревич.

«У зв’язку зі співпрацею з Національним інститутом авіаційних досліджень, не можна представити остаточний звіт до завершення їхньої роботи. Крім того, немає остаточного результату експертиз, пов'язаних з ексгумацією останків жертв трагедії. Це також тривалий процес», - додав він.

Нагадаємо, 7 лютого у Польщі заявили, що чекають від Росії передачі уламків літака Ту-154М, на якому під Смоленськом у 2010 році розбився президент Лех Качинський.

А у Путіна лякали Польщу погіршенням відносин через розслідування авіакатастрофи під Смоленськом.

Як відомо, авіалайнер Ту-154 з польською урядовою делегацією на борту розбився 10 квітня 2010 року. Внаслідок катастрофи загинули всі 86 офіційних осіб, які перебували в літаку, на чолі з Лехом Качинським, а також екіпаж літака. Президент Польщі і низка перших осіб держави прямували на траурні заходи у пам'ять про Катинський розстріл співробітниками НКВС СРСР польських військовослужбовців.

Під час першого розслідування причин катастрофи експерти дійшли висновку, що лайнер зазнав аварії через те, що екіпаж намагався здійснити посадку у густому тумані й зачепив крилом дерево.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: