Прес-секретар Пентагону подала у відставку

Прес-секретар Пентагону подала у відставку
Дана Уайт
Фото: twitter.com/FreshpickN

Відставка пов'язана зі службовим розслідуванням Пентагону

Прес-секретар Пентагону Дана Уайт 1 січня 2019 покинула свій пост на тлі проведеного службового розслідування.

Про це повідомляє видання NBCnews.

Повідомляється, що розслідування було пов'язане з повідомленнями про зловживання, які з'явилися в серпні 2018. Тоді джерела військового відомства розповіли, що Уайт використовувала підлеглих для вирішення своїх побутових питань.

Уайт просила працівників купувати їй колгогтки та інші особисті речі, а також надавати допомогу в плануванні неслужбових поїздок, доставки речей в хімчистку та інших особистих питаннях, що суперечить принципам етики Пентагону.

На посаді прес-секретаря її замінив Чарльз Саммерс, який повідомив про своє призначення на своїй сторінці в Twitter.

«Я вдячний за надану мені можливість адміністрацією служити поряд з секретарем Меттісом, нашими службовцями і всіма цивільними особами, які їх підтримують», - заявив Саммерс.

Як відомо, у грудні  глава Пентагону Джеймс Меттіс написав лист про відставку президенту США Дональду Трампу. Цей крок послідував після рішення Трампа вивести війська США з Сирії, що, як повідомляється, він зробив всупереч порадам Меттіса та інших радників з національної безпеки.

Згодом Трамп розповів про розбіжності з Меттісом.

23 грудня Трамп оголосив про призначення Патріка Шанахана міністром оборони США. Новий глава Пентагону розпочне виконувати свої обов'язки з 1 січня 2019 року.

На думку Трампа, Шанахан, котрий донедавна посідав пост заступника глави американського оборонного відомства, є «дуже талановитою» людиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: