Республіканці перемогли на виборах в Сенат

Республіканці перемогли на виборах в Сенат
Більшість в Сенаті, яку отримали республіканці, посилює позиції адміністрації чинного президента США

Перемога республіканців була очікуваною

Республіканська партія США на проміжних виборах зберігла більшість у Сенаті. Цього року обиралась лише третина Сенату.

Перемога республіканців була очікуваною. Переобиралось 9 республіканців. 10 представників Демократичної партії переобиралось в округах, де під час минулих виборів переміг Дональд Трамп.

Більшість в Сенаті, яку отримали республіканці, посилює позиції адміністрації чинного президента США. Якби більшість в Сенаті отримали демократи, це, навпаки, вдарило б по підтримці планів Трампа Сенатом. На співпрацю із демократами в Сенаті Дональду Трампу не варто було б розраховувати.

Перемога республіканців у Сенаті зробить неможливою реалізацію процедури імпічменту президенту США. Без підтримки двох третин Сенату, в демократів не вийде ухвалити подібне рішення.

Розподіл місць в Сенаті після виборівРозподіл місць в Сенаті після виборів

До проміжних виборів і Палата представників, і Сенат, контролювались республіканцями. Тоді республіканці контролювали 51 місце в Сенаті, в той час, як Демократична партія контролювала 49 місць, включаючи двох незалежних сенаторів, які є прибічниками Демократичної партії.

Нагадаємо, за результатами проміжних виборів до Конгресу США, Демократична партія вперше за вісім років заволодіє більшістю в Палаті представників.

Зазначимо, що на «гарячу лінію» американської неурядової організації Комітет юристів за громадянські права до полудня вівторка, 6 листопада, надійшло 17,5 тис. скарг на проблеми при голосуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: