Чим напхані крилаті ракети рашистів. Розвідка повідомила цікаві дані (фото)

Чим напхані крилаті ракети рашистів. Розвідка повідомила цікаві дані (фото)
«Новітні» російські крилаті ракети використовують блоки наведення, виготовлені пів століття тому
фото: ГУР

Українська розвідка розвінчала міф про високотехнологічність та сучасність російської зброї

Російські ЗМІ вихваляли ракети типу Х-101 як новітню високоточну зброю, але усе виявилося не так, як повідомляли кремлівські пропагандисти. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Попри те, що самі ракети випускалися з 1999 по 2013 рік, частина обладнання на них є дуже старим.

«Проведений українськими експертами аналіз систем наведення та навігації крилатих ракет типу Х-55, а також їх модифікацій Х-555 та Х-101 засвідчив, що «сучасні» блоки наведення розроблені у 1960-1970 рр. та випускалися «Воронезьким заводом радіодеталей», «Мінським заводом «Інтеграл» та іншими підприємствами Радянського Союзу», – пояснила українська розвідка.

Навігаційна система «ПГИ-2М», яка використовується у новітніх російських ракетах, теж родом із СРСР, бо була розроблена ще 1977 року і встановлювалася на літаки Су-27 та МіГ-29 у радянські часи.

«Більшість випущених територією України ракет Х-101 так і не вразили намічені цілі», – підсумували українські розвідки ефективність «новітньої» російської зброї.

Нагадаємо, що американське видання CNN ще у кінці березня зазначало - значна частка російських крилатих ракет в Україні не спрацювала після запуску. Ракети не долітають до мети або не вибухають при падінні у 20-60% випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: