Російський політолог: Путін оновлюватиме владу за принципом Сталіна

Російський політолог: Путін оновлюватиме владу за принципом Сталіна
Лілія Шевцова

«Путін переходить від режиму, який спирається на фаворитизм і бюрократичну олігархію до режиму, який він хоче збудувати на технократах, «молодих вовках»

Володимир Путін оновлюватиме владу за принципом Йосипа Сталіна.Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловила російський політолог, дослідник Chatham House (Королівський інститут міжнародних відносин, Лондон) Лілія Шевцова.

«З одного боку, Путін – людина стабільності, політичні різкі повороти він не любить, тому його Кримський гамбіт був для багатьох несподіванкою, - говорить Шевцова. - З іншого боку, він як людина політично зріла і дуже досвідчена розуміє, що з такою ситуативною легітимністю, яку він отримав, дуже складно витримати шість років. Саме тому слід щось змінювати. І він уже почав готуватися».

За словами Шевцової, Путін переходить від режиму, який спирається на фаворитизм і бюрократичну олігархію до режиму, який він хоче збудувати на технократах, «молодих вовках». Тобто людях, які будуть ще лояльнішими, але в той же час ефективнішими. «Він намагається навіть боротися з корупцією, через яку прогнила вертикаль влади», - додає політолог.

«Які саме нові імена ми побачимо, сказати важко, але він діє за принципом Сталіна», - переконана Шевцова.

«Той, коли хотів підштукатурити владу, призначав до уряду 30-річних, таких як Косигін. Але чи мінятиме Путін Медведєва, складно сказати, адже Медведєв дуже зручний. Нині усі намагаються думати про наступника, якого обере Путін. Але всі ці гадання не мають сенсу. Путін не може собі дозволити готувати наступника, принаймні відкрито. Аби не давати навіть можливості політичному класу міркувати про заміну собі. Хоча він і розуміє, що потрібно готуватися до відходу. Але він намагатиметься відкласти вирішення цієї проблеми на потім», - прогнозує експерт.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Лілія Шевцова: Ніколи російське суспільство з часу розпаду СРСР не було настільки деморалізованим, як зараз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: