Російському співаку заборонили в'їзд до Литви

Російському співаку заборонили в'їзд до Литви
Санкції проти Григорія Лепса набрали чинності на підставі списку Магнітського, що дозволяє включати до «чорного списку» осіб, пов'язаних із корупцією, відмиванням грошей та порушеннями прав людини

Лепса підозрюють у зв'язках з кримінальним світом

Литовська республіка оголосила персоною нон грата російського виконавця Григорія Лепса, якого підозрюють у зв'язках з кримінальним світом.

Про це повідомляє портал Delfi.

«З урахуванням звернення глави МЗС (Литви Лінаса Лінкявічюса, - ред.), підтверджуємо, що міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас 30 квітня підписав наказ, який забороняє в'їзд цієї особи на територію Литовської Республіки», - сказала представник Місюнаса Єва Дірмайте.

Санкції набрали чинності на підставі списку Магнітського, що дозволяє включати до «чорного списку» осіб, пов'язаних із корупцією, відмиванням грошей та порушеннями прав людини.

Віце-міністр закордонних справ Литви Дарюс Скусявічюс сказав, що Лепса запропонували внести в цей список «після консультацій із союзниками». «Нам здається, що те, що йому інкримінують у США, - достатній привід для внесення до нашого списку», - сказав Скусявічюс.

Крім того внести Лепса в «чорний список» пропонували й литовські депутати - консерватори Інгріда Шимоніте, Аудронюс Ажубаліс і Лаурінас Кащюнас.

Лепс приїжджав до Литви з концертом у березні 2019 року.

США оголосили санкції щодо Лепса 2013 року. За даними США, виконавець передавав гроші від імені Владислава Леонтьєва, одного з лідерів злочинного угруповання «Братське коло».

Раніше до «чорного списку» Лепса включили також Україна і Ізраїль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: